Följ bloggen

29 jan. 2010

Helt ovetande!


På bvc för vaccination. Men han är glad för det.

Inredning

Det har väl inte undgått någon att vi ska flytta. Jag ser verkligen fram emot det. Det är verkligen trångt här hemma nu. Inga ytor att röra sig på.
Den nya lägenheten är ju aningen större. Oliver ska få eget rum. Det ska bli så skoj att få inreda hans rum. Jag hade en idé om hur jag ville ha det men tyvärr så tilllåter inte plånboken det. Så jag få göra lite i taget.
Ett annat rum som ska bli skoj att få pyssla med är ju hemmets hjärta, KÖKET. Vi var och beställde matbordet i söndags. Tyvärr är det ganska lång leveranstid på det. Vi får inte de förrän v.10. Jag hade först tänkt att avslöja vad det blir för bord... men nääää det blir roligare och visa när allt i köket är färdigt.

28 jan. 2010

Fredagsmys

Imorgon är det fredag. Oliver ska få sin fem månaders vaccin. Sen blir det kanske besök ifrån en vän och henne bebis. Vi ska även lämna och hämta ut nycklar till våran och den nya lägenheten för att sen byta tillbaka. Fattar inte familjebostäders regler ibland.
Men efter det blir det fredags mys med familjen... Har köpr räkor, vitlök, spansk peppar och persilja. Det ska nämligen bli Gambas al Ajillo. Det är såååå gott.

Vi hade för lite vitlök i förra gången. Men inte imorgon. Mums...

Ny sovställning

Han är ju så himla så när han ligger så.

Lägg märke till katthåren på hans arm... dessa katthår går mig på nerverna!

24 jan. 2010

Trötter

Men tanke på vad som hände förra veckan har det inte varit några inlägg. Men det ska bli förbättring nu framöver.
Man kan säga att bloggen behövde återhämtning. Okej, jag försöker vara rolig men alla som känner mig vet ju att jag ofta inte lyckats. Ordvitsar är inte riktigt min grej. Bjuder på en skön bild på Oliver istället.


Nybadad och nymatad ska bara rapa!!!

Sov i ro

I måndags fick jag ett samtal ifrån mamma där hon berätta med darrig röst att min moster hade lämnat oss. Jag kände hur klumpen växte i halsen och tårarna började rinna. Det kom som en chock. Både hennes död och min reaktion. Jag har inte träffat henne på över 20 år, jag hade inte ens tänkt på henne det sista och när mamma sa att hon inte fanns mer kom känslan att jag aldrig mer kommer att få hålla henne. Hon var världens snällaste person.
Kommer fortfarande ihåg hennes stora varma famn. Och lukten av Nivea kräm. Hon luktade alltid såååå gott och än idag så förknippar jag lukten av Nivea med henne. Ni vet den stora blåa burken.

Idag är det exakt en vecka sen hon somnade in.

Ett hjärta av godhet har slutat att slå
Den eviga vilan har kommit
Dock finnes en tröst
Du sover i ro.

18 jan. 2010

SEX AND THE CITY 2 Trailer

Vinterpromenad

Nu har jag tömt kameran, och då hittade jag dessa bilder som jag tog förra veckan när vi gick barnvagnspromenad med de andra mammorna och pappan.

Han var väl inbäddad i vagnen eftersom det minus 10 grader.

17 jan. 2010

Tyst!


Då har Oliver sovit borta själv för första gången. Nu är jag på väg för att hämta honom. Igår så fyllde Stefan år, då brukar det var fest. ;) Vi kom hem ganska sent så Johnny o Stefanie ligger o sover fortfarande och eftersom mamma ska iväg vid 11-12 tiden då var det lika bra och hämta sötnosen redan nu. Usch va tyst det är ute dock. ;)

15 jan. 2010

Powernap


Oliver tar igen sig. Han har haft en tung dag med många skratt.

Stor pojke


Idag provåker Oliver sittdelen. Han trivs bra där än så länge. Vet inte var tiden tog vägen, han är så stor redan.

11 jan. 2010

Egen tolkning

I fredags så blev vi sugna på hamburgare. Man tager vad man haver heter det ju. Måste säga att detta var en de godaste hamburgarna jag har ätit. :-)

Och i söndags var det egentolkning på Caesar sallad. :-) Vi hade i kyckling och bacon iaf.

Nyårsafton 2010

Nyårsafton 2010 firades väldigt lugnt och stilla tillsammans med Somaye, Peter och Ghazal. Vi åt och drack gott. Menyn bestod av toast Skagen, fläskkarré med potatis gratäng (grönsakerna glömdes tyvärr bort) och till efterrätt var det mjölkchoklad panacotta med apelsinsmak och ananassalsa. Efter maten spelades det Buzz. :-)

Tyvärr så glömdes kameran bort. Dessa bilder är de enda från kvällen.

10 jan. 2010

Oliver med Nova & Valentin på mammas födelsedag.


Caramelized Almonds & Sea Salt

För ett tag sen fick jag ett litet paket ifrån Marabou innehållande deras kommande smak Marabou Sensation Caramelized Almonds & Sea Salt, en mjölkchoklad med rostade karamelliserade mandlar och havssalt. Det var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god. Mycket godare än vad jag trodde. Väntar med spänning på att de ska komma ut i butikerna.

7 jan. 2010

Julkrönika?

När man läser olika bloggar så är det årskrönika som gäller. Men jag har inte riktigt hunnit med det. Tänkte att jag skulle dra en julkrönika. Vi börjar med 18:e december. :-)

18/12- Min bror och hans dotter Nova fyller år.
19/12- Kalas för ovannämnda.
20/12- Oliver blev 4 månader. :-)
21/12- Skrev på kontraktet för vår nya lägenhet. På kvällen, middag med goda vänner.
22/12- Sista minuten shopping med Josse. Det var förvånansvärt lite folk på stan. Och jag hittade det jag ville direkt. :-)
23/12- Handlade med mamma inför Julafton. Gjorde julgodis (rockyroad och Wiener nougat).
24/12- Julafton började med att Oliver spydde. Sen Spenderade vi dagen hos mamma. Och Oliver blev värre. Han hade fått magsjuka. :-( Ringde 1177 och fick instruktioner att ge honom lite ersättning men ofta. Det blev inte många timmars sömn. Annars var julafton himla mysigt. Oliver fick massor med fina presenter.
25/12- Vi kom hem ifrån mamma. Fortfarande oroliga över hur lillen mådde egentligen.
26/12- Nu var både jag och Johnny oxå sjuka, tjohoo... Dessutom hade vi tvätt-tid. Så det var bara och bita ihop och tvätta. :-) Jag mådde mycket bättre än J.
27/12- Bestod endast av vila.
28/12- Mamma fyllde år. Vi började med att släppa av Oliver hos henne. :-) Sen storhandlade vi. Det är så mycket enklare utan Oliver. Och handlade mammas present. Väl hemma hos mamma gjorde jag och Johnny en tårta till henne. :-) Brorsan och hans familj vågade sig fram också. De hade ju inte vågat träffa oss med tanke på att Oliver smittade ner oss alla (även mamma). Det blev lite julklapps utdelning oxå.
29/12- Evelyn, Johnny's systerdotter, fyller år. Men tyvärr träffade vi inte de.
30/12- Försöker komma på vad vi gjorde, men jag har inget minne utav det.
31/12- Nyårsafton spenderades med Somaye, Peter och Ghazal. Vi åt och drack gott och spelade Buzz. Oliver fick ännu mera julklappar.
1/1- Hände inte mycket. :-)
2/1- Åkte vi till Borås, eller lättare sagt, Viskafors. Till svägerskan! Där fick Oliver träffa sina kusiner, faster, farbror och farmor. Vi firade Evelyn. :-) Även här fick Oliver julklappar.
3/1- Kom Oliver farfar med respektive på besök. Ännu en julafton.
4/1- Började Johnny jobba. Alltså vardagen tar över.....

6 jan. 2010

Oliver 4 månader (091220)

Han är snart 5 månader, men jag ligger som sagt efter. Han blev 4 månader den 20 december.

Så här glad är han precis innan han ska badas. :)


Fick tyvärr inga bra bilder framifrån. Men detta duger gott. Han är ju underbar min lille charmtroll.


Så små fötter...

Och när bebben somnade firade mamma o pappa med lite bubbel och frysta vindruvor. Mums!

Det var ett tag sen...

Jag har varit borta ifrån bloggen så länge att jag inte vet vart jag ska börja. Det har hänt så mycket på sistone.

Vet inte var jag ska börja. Det har varit en hel del födelsedagar, julaftonar, nyårsafton och träffat en del vänner som man kanske inte annars hinner med. :-)
Nu är 2010 här. Ska förbättra mig och hänga med lite bättre. Kan tom slänga upp lite ifrån december månadens händelser. ;-)