Följ bloggen

21 aug. 2008

Far och dotter

Som alla kanske redan vet så är mina syskonbarn mina små ögonsten. Men tyvärr så träffar jag inte de så ofta som jag önskar att jag gjorde. Men i somras fick iaf några tillfällen. En av gångerna var vi vid stranden och badade.
Kameran var självklart med och många bilder blev tagna men min favorit var ändå denna.

Vad tycker ni??

20 aug. 2008

Trerätters

Vår kära vän Stefan, har lovat i snart 4 års tid att han ska bjuda på trerätters. Det hela började med att han har jobbat som kock och att en av hans "pickup lines" brukar vara att han ska bjuda på middag som han tillagar själv.
Så efter många dagars tjatande på han om att vi var minsann också värda trerätters så lovade han att bjuda på det. Men varje försök misslyckades pga. tidsbrist. Så det har blivit allt möjligt ifrån hemlagad pizza till super goda pannkakor, men aldrig trerätters.
Nu så pluggar han i Borlänge och är hemma i Göteborg för sommaren. Igår skulle det äntligen hända. Men det blev bara huvudrätt och efterrätten bestod av mörk choklad. Sorry Stefan, men du är fortfarande skyldig oss trerätters.

19 aug. 2008

Så rolig hade vi...

Det blev långa promenader, så man var lagom trött i fötterna.



Här är utsikten ifrån ponto Veccio.



Riktigt svalkande i den hettan som det var.... ;-)



Mums...



Jag hade hört så mycket att pizzan i Italien inte alls var lika goda som här hemme.
Men jag kan meddela att de var lika goda om inte godare…

Det är enda jag ångra nu är att jag inte har tagit några bilder på de goda glasserna vi åt. Antar att vi var för upptagna att äta upp de innan de smälte i värmen. :-D

Florens

Lite bilder ifrån min korta resa till Florens tillsammans men Leila.

Ponte Vecchio (italienska för gammal bro) är en känd bro från medeltiden som går över floden Arno i Florens, Italien. Den är känd för sina butiker (mestadels guldsmeder) vilka går längs med hela bron. Ponte Vecchio är också Europas äldsta valvbro.

Il Duomo heter officiellt Santa Maria del Fiore och är lite av Florens stolthet. Kupolen är stadens symbol och syns ändå bort till de toskanska bergen. Kupolen stod färdig 1436 och har en diameter på 45,5 meter. Upp till toppen är det 463 trappsteg. så ni kan gissa om vi orkade. :-)

Härifrån se man bla. Il Duomo.
Här ser man "Ponte Vecchio", det är bron där det finns massor med guld och juvelaffärer.

Får jag lov att presentera Tyson?








18 aug. 2008

Guess who's back

Då var man tillbaks på jobbet för att köra andra veckan. Mycket har hänt sen sist jag skrev på bloggen. Man kan säga att bloggen också har haft semester. Ska försöka uppdatera så gott det går nu efterhand.
Sommarlovet eller industrisemestern som det så fint heter nu när man jobbar på VOLVO har var såååå skönt. Det var länge sen jag hade 4 veckor sammanhängande semester. Har bara tagit det lugnt och laddat batterierna.
Det jag har hunnit med är att skaffa en ny kissekatt (bilder kommer), umgåtts men min alldeles underbara man och resten av min familj och vänner, dessutom besökt Florens.